JEG HEDDER INGE 

og har i mere end 35 år arbejdet som fysioterapeut med patienter med smerter i bevægeapparatet. Jeg har især beskæftiget mig med patienter med kroniske smerter i ryg, nakke, skulder, hjernerystelser, bækken og piskesmælds patienter.

Sideløbende har jeg videreuddannet mig. Først har jeg taget en diplomuddannelse i manuel terapi (nu kaldet muskuloskeletal fysioterapi), senere har jeg taget en masteruddannelse i rehabilitering og en forskeruddannelse (PhD). På denne baggrund er jeg er blevet godkendt som Specialist i Muskuloskeletal Fysioterapi af Danske Fysioterapeuter.

Ved siden af mit arbejde på klinikken arbejder på Syddansk Universitet som forsker og underviser. Derudover underviser, superviserer og eksaminerer andre fysioterapeuter eller andre sundhedsfaglige personalegrupper.

Som forsker, ansat i en adjunkt stilling på Center for Sundhed i Muskler og Led, har jeg lavet projekter for patienter med kroniske (nakke-)smerter og piskesmæld, både vedrørende undersøgelse og behandling. Nu arbejder jeg med udvikling og undervisning i GLA:D Ryg, et behandlingsforløb for rygpatienter, samt forskning i implementering. Derudover har jeg fortsat forskningsprojekter vedrørende nakkepatienter.

Jeg har også lavet andre projekter og kvalitetsudvikling for fysioterapeuter. Bla. retningslinjer for undersøgelser af patienter med nakkebesvær (som vi modtog en pris for: Joint Prize 2012 - De har højnet niveauet: Per Kjær, Heidi Eirikstoft og Inge Ris er modtagere af ”Joint Prize 2012”), klinisk ræsonnering model og retningslinjer for patienter med udstrålende nakkesmerter i Sundhedsstyrelsen.

Desuden har jeg i samarbejde med bl.a. University College Lillebælt og Fredericia Kommune udviklet en model til afklaring af ressourcer, samt udformning af målsætninger og udformning af et meningsfyldt, afpasset træningsforløb til patienter med kroniske smerter. Se mere på www.trin-for-trin.dk og Tv2 - SET I TV: Smertepatienter hjælpes tilbage til livet